Ontdek het verhaal van jouw organisatie

Bepaal welke verhalen leven in jouw bedrijf

Gaan teams niet mee in een verandertraject?
Zeggen werknemers ‘ja’, maar doen ze vervolgens ‘nee’?
Lijkt jouw organisatie -of delen daarvan- een nauwelijks bestuurbare mammoettanker, die maar mondjesmaat in beweging komt?

Grote kans dat jullie officiële vaak gecreëerde verhalen, zoals de corporate story, visie, missie niet stroken met de verhalen die in de onderstroom van de organisatie daadwerkelijk leven.

Wij vertellen namelijk allemaal constant verhalen in de wandelgangen, bij klanten, aan leveranciers, enz. Via verhalen geven we betekenis aan wat we meemaken in ons werk. We leven verhalen, in plaats van dat we ze creëren.

Hét verhaal van jouw organisatie bestaat eigenlijk niet. Jouw organisatie is een vat vol verhalen. De individuele verhalen van de werknemers, klanten en leveranciers, de diverse teamverhalen én ook de officiële voor en door de organisatie gecreëerde verhalen.

Al deze verhalen samen herbergen jullie werkelijke kernboodschap en kernwaarden. Ze bepalen samen de richting die jullie als organisatie op gaan.

Narratieve organisatieontwikkeling brengt al deze verschillende verhalen samen:

  • Welke patronen zijn daarin te ontdekken?
  • Waar vullen ze elkaar aan en waar spreken ze elkaar tegen?
  • Komt de kernboodschap en de kernwaarden die jullie willen uitstralen overeen met wat jullie daadwerkelijk laten zien?
  • Welke onderliggende beelden zijn in de verhalen actief, waar jullie je nu nog niet bewust van zijn? Zijn die beelden versterkend en kunnen we ze uitbouwen, of belemmeren ze juist?

Dit zijn enkele vragen die tijdens het proces centraal staan.

Het resultaat is een organisatie waarin de corporate boodschap gedragen én geleefd wordt in woord en daad. Of een verandertraject waarvan de noodzaak erkend en gestimuleerd wordt. Door eigenaarschap en persoonlijk leiderschap vullen medewerkers elkaar aan in wat nodig is om de organisatie als geheel te laten groeien.

Ontdek de verhaallagen in jouw organisatie

Werk samen aan een krachtig toekomstbeeld

In ieder organisatieverhaal zitten meerdere lagen. Als je bij een probleem of droom aandacht bestaat aan al deze verhaallagen, kom je tot andere inzichten en daarmee komen er ook andere oplossingen in beeld. Denkrichtingen waar je anders nooit aan gedacht had.

In deze verschillende lagen zit de kracht van verhalen. Als je die helder hebt, weet je waar de groei voor je bedrijf zit, maar ook precies wat de belemmeringen zijn.

Werk samen met je medewerkers aan een krachtig toekomstbeeld. Ontdek de verhaallagen die in jouw organisatie actief zijn en beslis samen wat nodig is om het toekomstbeeld werkelijkheid te laten worden.

Vertel een goed verhaal

Training Storytelling

Wat maakt een verhaal een goed verhaal? De kracht van een verhaal is ongekend.
Maar niet ieder verhaal is even krachtig en even pakkend.
Hoe komt dat?

Wat maakt een verhaal tot een echt goed verhaal?

Kan iedereen een goed verhaal vertellen?
Antwoord: JA!

Ontdek hoe je een goed verhaal vertelt.

De held van je eigen levensverhaal

Het gaat specifiek over mij. Geen generalisatie. Hier heb ik wat aan!

Kennisgemaakt met mijn team van archetypen die in mezelf zitten om mijn cliënten nog beter van dienst te zijn.

Pitchtraining

60 sec. voor een onuitwisbare indruk

Vertel je kernverhaal in 60 seconden
Wie ben je? Wat bied je met jouw bedrijf, dienst of product? Welk probleem los je op voor klanten? Wie zijn jouw klanten? Waar of hoe kunnen ze jouw bereiken?

Om dit in 60 seconden te kunnen pitchen, moet jij precies weten wat de kern van jouw verhaal is. Dat kan alleen als je helder voor ogen hebt, hoe jij jouw publiek -jouw potentiële klanten- meeneemt in je verhaal. Alleen dan herinneren ze zich jou en jouw bedrijf als ze jou nodig hebben.

Training op maat voor de organisatie?

Duci ut vella ipid que comnis nis milisitas res molloribus inctio endis aut quas des et pratur ad magnihit ventis dis aut ut quist aut atur audae cuptatin repel iusda est.