Verhalen voor jong en oud

Door het jaar heen treed ik regelmatig op, zowel met solovoorstellingen als samen met andere vertellers en/of muzikanten.

Zoek je iets speciaals voor een bepaalde gelegenheid of rond een bepaald thema? Denk eens aan een vertelvoorstelling. De duur kan variëren van 15 minuten tot zolang als jij wilt.

Ik vertel verhalen in het Nederlands, Frans en Engels voor jong en oud.

Klank van de liefde (12+)

Een muzikale verhalende voorstelling

Over de zoektocht naar de ware liefde. De voorstelling is gebaseerd op het Griekse verhaal over de liefde tussen het aardse meisje Psyche en de godenzoon Eros. Martine van der Meulen (Soulful pianomuziek) en Frédérique te Dorsthorst (Vertelvrouwe) laten in woord en muziek horen, zien en voelen, dat dit eeuwenoude verhaal nog steeds actueel is.

Afrodite, de godin van de liefde en ook de moeder van Eros, is jaloers op het  prachtig mooie en zuivere meisje, Psyche. Een gewoon mensenkind dat in haar ogen nooit goed genoeg zal zijn voor haar eigen godenzoon. Maar ze is wel het meisje waar haar zoon per ongeluk hopeloos verliefd op geworden is. Ze is ook het meisje dat de afspraak met haar geliefde zoon schaadt met alle gevolgen van dien…
Psyche geeft uit liefde voor Eros alles wat ze heeft in de hoop hem terug te krijgen. Ze krijgt een aantal onmogelijke opdrachten van Afrodite, maar of het haar lukt om die alleen te volbrengen….?

Het is een voorstelling waarin de taal de liefde verklaart aan de muziek. De noten van de muziek gaan op zoek naar de woorden van het verhaal en andersom. De melodieën zoeken de zinnen en vinden in hun ontmoeting hun betekenis voor onszelf en voor ons leven.

Duur: +/- 60 min
Taal: Nederlands

Door de intimiteit van het verhaal en de thematiek in combinatie met de muziek is de voorstelling met name geschikt voor intiemere (huiskamer)theaters (max 60 personen).

Kennisgemaakt met mijn team van archetypen die in mezelf zitten om mijn cliënten nog beter van dienst te zijn.

Mooi om te ervaren hoe je in een groep toch met je zelf in stilte kunt wandelen en dat het inleidende verhaal echt tot denken heeft gezet.

Temperamentvolle verhalen & Geschichten (12+)

Water, lucht, aarde en vuur: ieder mens, waar ook ter wereld, heeft deze vier elementen in zich. Het maakt niet uit in welke cultuur je opgegroeid bent en met welke normen en waarden je groot gebracht bent. In deze basiselementen zijn we allemaal gelijk.

Aan deze 4 elementen zijn de 4 temperamenten verbonden, bv aarde is melancholie en water is flegmatisch. Soms voert in het gedrag van mensen het ene temperament de boventoon, soms het andere. Soms zien we de goede kanten van een temperament en soms juist de slechte. Dat maakt ieder mens uniek in zijn wezen.

In de meertalige (duits en nederlands) voorstelling ‘Temperamentvolle verhalen & Geschichten’ vertellen Rainer Kreuz ‘aus Deutschland’ en Frédérique te Dorsthorst ‘uit Nederland’ verhalen, waarin deze universele taal van de temperamenten de hoofdrol spelen.

De voorstelling is uitermate geschikt voor leerlingen van 13 – 18 jaar die Duits in hun pakket hebben, of tijdens een bijeenkomst waar zowel Nederlands- als Duitstalig publiek aanwezig is. Doordat we echt samen vertellen, is de voorstelling ook voor mensen die één van de twee talen niet verstaan nog steeds te volgen.

De voorstelling is uit te breiden met een lesbrief, waarmee de vertellers naar aanleiding van de voorstelling met de leerlingen aan het werk gaan rond het thema. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met de temperamenten in henzelf. Herkennen ze deze temperamenten? Waaraan dan? Herkennen ze temperamenten in anderen? Hoe kunnen we met elkaar omgaan?

Taal: Nederlands en Duits
Duur: 45 min (voorstelling) 1 dagdeel (voorstelling, incl. lesbrief/ workshop)

Kennisgemaakt met mijn team van archetypen die in mezelf zitten om mijn cliënten nog beter van dienst te zijn.

Mooi om te ervaren hoe je in een groep toch met je zelf in stilte kunt wandelen en dat het inleidende verhaal echt tot denken heeft gezet.

Interesse in één van de voorstellingen?

Duci ut vella ipid que comnis nis milisitas res molloribus inctio endis aut quas des et pratur ad magnihit ventis dis aut ut quist aut atur audae cuptatin repel iusda est.