Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werken met Archetypen (deel 1)

20 oktober 2022 @ 09:30 - 12:30 CEST

- €129,00
inner archetypal mulitnationalFrederique te Dorsthorst - de Muij

Archetypen… De meeste mensen kennen de term wel. De naam Carl Jung wordt er vaak direct aangekoppeld. Maar de ontwikkeling en met name het werken met archetypen in de praktijk heeft in de decennia na Jung een enorme vlucht genomen.

In de online workshop ‘Werken met Archetypen’ leer je zelf meer in verbinding te staan met jouw archetypen. En ik deel met je mijn aanpak om in de onderstroom jouw klanten meer bewust te maken van de archetypische invloed in hun dagelijkse doen en laten.

Hierdoor ervaren mensen dat ze meer zelf aan het stuur zitten, in plaats van dat ze geleefd worden. Ze zijn in lastige situaties meer zelfverzekerd, omdat ze zich gesteund voelen door hun eigen innerlijke supportteam.

Diepe transformatie met behulp van archetypen

De grootste (diepste) transformatie bij mijn klanten vindt eigenlijk altijd plaats als we in de onbewuste onderstroom aan het werk zijn. Via verschillende interventies en oefeningen maken ze dan verbinding met de actieve archetypen in hun verhaal.

Dit geldt voor individuen, waar ik als narratief coach mee werk. Maar hetzelfde gebeurt in groepen als ik als consultant met teams in organisaties werk.

Het resultaat van de diepe transformatie is hetzelfde: meer flow, meer openheid, meer diepgang in wat ze doen in hun dagelijkse leven. De aanpak is uiteraard verschillend.

Opzet van de workshop

De workshop bestaat uit twee delen:

Deel 1 (20 okt): Hoe werk je met archetypen op individuele basis?
Deel 2 (27 okt): Hoe werk je met archetypen binnen teams?

Centraal in deze twee praktische workshops staan de volgende vragen:

  • Hoe herken je de invloed van (of juist het ontbreken ervan) de archetypen in ons?
  • Hoe herken je welke archetypen dominant zijn in de dagelijkse praktijk?
  • Hoe kan het werken met archetypen jouw werk met jouw klanten ondersteunen?

Je kan ervoor kiezen om alleen aan de eerste workshop deel te nemen, of aan beide workshops. Je krijgt de 2e workshop dan tegen een sterk gereduceerd tarief. Omdat de tweede workshop voortbouwt op de aanpak en kennis van de eerste workshop is het niet mogelijk om alleen de tweede workshop te volgen.

Wat zijn archetypen?

Er is veel gezegd en geschreven over wat archetypen precies zijn. De meest simpele uitleg: archetypen representeren de lichte en de schaduwkant van een karaktertype in ons. Deze eigenschappen komen in bepaalde concrete situaties naar voren. Als je bijvoorbeeld ruzie hebt met iemand, staat jouw innerlijke Krijger op.

Het meer complete antwoord is tegelijk ook meer complex:

We hebben allemaal honderden of duizenden ‘innerlijke krachten’ of ‘innerlijke ikken’ in ons. Jung noemde ze ‘archetypen’, omdat in hun meest pure vorm zijn ze de ‘eerste’ ( = arche) van hun soort ( = type). Deze archetypen kunnen ons ondersteunen, maar zeker ook belemmeren in ons doen en laten.

Hoe meer we bewust zijn van de invloed van onze dominante archetypen in ons dagelijkse leven, hoe meer we als een ‘CEO’ leiding geven aan onze eigen innerlijke multinational.
Met andere woorden: hoe beter we verbonden zijn met onze innerlijke kracht, hoe makkelijker we de held van ons eigen leven zijn.

Wil je meer weten over archetypen? Lees er mijn blogs over, bijvoorbeeld

Archetypen… wat zijn dat eigenlijk?
Ondernemen in onzekere tijden.
Laat je schaduwkant vóór je werken.

Werken met archetypen op individuele basis

In de eerste workshop besteden we aandacht aan hoe archetypen in jezelf actief zijn. Hoe herken je ze? Hoe maak je verbinding met ze? Hoe laat je ze vóór je werken, in plaats van tegen je?

Je maakt kennis met je eigen innerlijke directieteam en met je verschillende subteams. Via diverse praktische oefeningen ontdek je welke groep archetypen in jou dominant zijn in bepaalde situaties. Maar ook welke archetypen je meer naar de kelder (of naar zolder) verbannen hebt.

Dus de focus in de 1e workshop ligt op het werken met archetypen op individuele basis. Met een coachklant, of met een medewerker bijvoorbeeld.

Werken met archetypen in teams en organisaties

In de tweede workshop verdiepen en verbreden we het werken met archetypen om het toe te passen binnen teams en organisaties. Want wat voor een individu geldt, geldt ook voor een team. Ook een team heeft een set archetypen die dominant zijn. Dit ‘archetypische directieteam’ zal het team in hun dagelijkse werkzaamheden zichtbaar zijn in hoe het team met elkaar samenwerkt, bijvoorbeeld.

Maar… de schaduwkant van deze archetypen, óf het feit dat bepaalde archetypen naar de teamkelder verbannen zijn, zal het team zeker ook op sommige vlakken belemmeren.

Tijdens de 2e workshop leer je hoe je teams kan ondersteunen en transformeren door hun eigen innerlijke archetypische wijsheid aan te boren. Je leert concrete interventies en oefeningen, die je vervolgens zelf in jouw eigen praktijk weer toe kan passen.

Doelgroep

Deze workshop is interessant voor iedereen die meer wil weten over archetypen in het algemeen en het werken met archetypen in het bijzonder.

Trainers, coaches, HR-medewerkers, managers, teamleiders, projectleiders, programmaleiders, etc.

Data: 20 oktober (dl 1: individueel) + 27 oktober (dl 2: in teams)
Tijd: 9:30 – 12:30 uur (CET)
Investering: €129,= (deel 1), €199 (deel 1 + 2), ex btw.
Taal: Nederlands
Voorkennis: enige kennis en/ of ervaring met systemisch werk kan handig zijn, maar is niet persé nodig.

Nadat je aanmelding en je betaling binnen zijn, krijg je de zoomlink van de bijeenkomst toegestuurd.

Do you want to attend this workshop in English? Please contact me.
The first possibility will be on the 18th and 25th of november 2022.

 

Gegevens

Datum:
20 oktober 2022
Tijd:
09:30 - 12:30 CEST
Kosten:
€129,00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Frédérique te Dorsthorst – de Muij
E-mail
info@vertelvrouwe.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

online

Gegevens

Datum:
20 oktober 2022
Tijd:
09:30 - 12:30 CEST
Kosten:
€129,00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Frédérique te Dorsthorst – de Muij
E-mail
info@vertelvrouwe.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

online