Wat maakt een verhaal een goed verhaal

De kracht van een verhaal is ongekend.
Maar niet ieder verhaal is even krachtig en even pakkend.
Hoe komt dat?

‘Verhalen vertellen’ is het oudste beroep van de wereld. Het zit diep in ons DNA verankerd. Ik ben er dan ook van overtuigd dat iedereen een goed verhaal kan vertellen. Er is namelijk niet één manier hoe je een goed verhaal vertelt. Zoveel mensen op de wereld, zoveel manieren zijn er om een goed verhaal te vertellen.

Wat ons vaak belemmert, zijn onze eigen oordelen over het gebruik van verhalen in de zakelijke context, of over het publiek, of over het thema, of soms zelfs over onszelf. Die oordelen belemmeren ons om het boeiend te maken als we vertellen.

Tijdens de training ‘Storytelling’

Ontdek je

  • hoe je een goed verhaal vertelt,
  • wat een verhaal tot een goed verhaal maakt,
  • wat de opbouw van een goed verhaal is,
  • waar je allemaal op kan en moet letten bij de voorbereiding,
  • hoe je de rode draad vindt van je verhaal,
  • hoe je rekening houdt met je publiek,
  • uit welke lagen een goed verhaal bestaat,
  • hoe je spanning opbouwt en vasthoudt in je verhaal,
  • hoe met een gezond stel zenuwen, maar verder helemaal vrij kan vertellen.

Storytelling training

De training Storytelling wordt gegeven in kleine groepen (6 – 8 personen), zodat je veel mogelijkheid hebt om te oefenen. Want hoe goed ik de theorie rond Storytelling ook uitleg, je leert het pas echt door vlieguren te maken.

Je werkt tijdens de training met je eigen materiaal en dus aan je eigen verhaal. Dit kan een fictief verhaal zijn, maar zeker ook een zakelijk verhaal.

Je hoeft het niet al volledig uitgewerkt te hebben. Liever niet zelfs! Maar zorg wel dat je een onderwerp of thema hebt, waar je over wilt vertellen. Het helpt ook als je al een beetje weet wat je wilt vertellen.

De training is opgeknipt in 3 delen:

  1. Verhaal = hierin focussen we volledig op de inhoud van je verhaal. De tekst, de opbouw, etc
  2. Verbinding = hierin duiken we in het waarom achter het onderwerp waarover je vertelt. Je maakt op een diepere laag in jezelf verbinding met wat je zegt en waarom. Hierdoor zal je bijna automatisch op een natuurlijkere en authentiekere manier gaan vertellen. Daarnaast leer je ook hoe jij je met je publiek verbindt, zowel vooraf als tijdens het vertellen.
  3. Vorm = oftewel de performance. Dit deel gaat echt over de verteltechnieken en welke mogelijkheden je daar allemaal bij hebt.

De training kan in één dag of in drie dagen gegeven worden. In beide varianten werk je naar een concrete eindpresentatie toe. Maar het moge duidelijk zijn dat de driedaagse veel meer verdieping biedt.

Kennisgemaakt met mijn team van archetypen die in mezelf zitten om mijn cliënten nog beter van dienst te zijn.

Mooi om te ervaren hoe je in een groep toch met je zelf in stilte kunt wandelen en dat het inleidende verhaal echt tot denken heeft gezet.

Investering

De training kan in één dag of in drie dagen gegeven worden. In beide varianten werk je naar een concrete eindpresentatie toe. Maar het moge duidelijk zijn dat de driedaagse veel meer verdieping biedt.

Ben je geïnteresseerd? Laat het me dan weten. Bij voldoende aanmeldingen plan ik in overleg de datum of data in.

Doe je mee met de open inschrijving? Dan zijn de kosten €550,=, inclusief lunch.

Wil je op je eigen locatie met een aantal collega’s aan de slag? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Wil je de training graag doen, maar vormen de kosten een probleem voor jou? Neem ook dan even contact met mij op. Ik vind het belangrijk dat mijn trainingen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn. Dus dan zoeken we samen een oplossing.

Geïnteresseerd in een training Storytelling?

Kijk in de agenda wanneer de eerst volgende training gepland staat en meld je aan. Zie je de training er niet tussen staan? Stuur mij even een mailtje, zodra ik voldoende aanmeldingen heb, plan ik in overleg met de deelnemers een datum waarop iedereen kan.

Wil je de training incompany met een eigen groep volgen, neem dan ook contact met mij op. Dan plannen we direct een datum, die voor jullie schikt.

Duurt het je allemaal te lang en wil je op korte termijn aan de slag? Ik geef ook individuele coaching. We gaan dan met z’n tweeën aan de slag met jouw verhaal. Je werkt dan heel gericht naar jouw deadline toe.