Observeer vanuit een ander perspectief

Een spiegel voor je team

Een sensing journey –ook wel learning journey genaamd- is een werkvorm uit de Theory U (Peter Senge/ Otto Scharmer MIT in Boston).

Je loopt mee met de dagelijkse werkzaamheden van iemand uit een andere organisatie of van een andere afdeling dan waar je zelf werkzaam bent. Dit kan individueel maar ook samen met een paar collega’s. Zonder agenda, zonder doel. Je kijkt en luistert met een ‘open mind, open hart, open will’ over de schouder mee van de ontvangende partij. Je observeert vanuit een ander perspectief

Samen op ‘sensing journey’

Zit jouw team of organisatie vast in (oude) patronen?
Hebben jullie veel plannen, maar komen jullie niet tot actie?
Is de term een ‘ja-maar-team’ helemaal op jullie van toepassing?
Lukt het jouw team maar niet om in je organisatie draagvlak te creëren voor de opdracht die jullie hebben?

Dan is een ‘sensing journey’ een mooie vorm om de patstelling te doorbreken.

Doorbreek patronen

Ervaar hoe anderen jouw team ervaren

In een sensing journey werk je aan de hand van een persoonlijke vraag of intentie. Met deze intentie ga je op bezoek bij een andere organisatie of afdeling. We bereiden het bezoek grondig voor, maar er is geen agenda of doel. Dat is de kracht van een ‘sensing journey’. Je kijkt en luistert met een ‘open mind, open hart, open will’ over de schouder mee bij de ontvangende partij.

Dit geeft jullie de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief en vanuit andermans ervaring naar je eigen team te kijken. Hoe jullie luisteren en omgaan met bepaalde situaties. Je krijgt als team een spiegel voorgehouden! En Naast al die inzichten is het een mogelijkheid om los van de dagelijkse werkzaamheden en systematische perspectieven elkaar in een organisatie mee te maken en beter te leren kennen.

De ‘Sensing Journey’ bestaat uit 3 onderdelen

Voorbereiding

We bereiden samen of met het hele team jullie ‘sensing journey’ voor. Wat is jullie persoonlijke doel? Bij wie zouden jullie op bezoek kunnen gaan? Wat is de context die je tijdens je bezoek wilt ervaring? Welke vragen heb je? Welke patronen zou je willen doorbreken?

De Sensing journey

Het moment dat je over de schouder mee kijkt bij een andere afdeling of een andere organisatie

Reflectie

We reflecteren samen op jullie ervaring. Welke ideeën hebben jullie opgedaan en hoe willen jullie die concreet vormgeven binnen jullie team/ organisatie? Welke succesfactoren zag je bij het bedrijf waar je op bezoek was?

Kennisgemaakt met mijn team van archetypen die in mezelf zitten om mijn cliënten nog beter van dienst te zijn.

Mooi om te ervaren hoe je in een groep toch met je zelf in stilte kunt wandelen en dat het inleidende verhaal echt tot denken heeft gezet.

Een ‘Sensing journey’ maken  met jouw team?

Duci ut vella ipid que comnis nis milisitas res molloribus inctio endis aut quas des et pratur ad magnihit ventis dis aut ut quist aut atur audae cuptatin repel iusda est.